ellainmaleisie.reismee.nl

Uitstapje Intan en Nurhidayah, Verjaardag Mdm Kong, Afscheidsfeestje, bezoek Indian Temple en JCH

Ik geniet nog steeds van alles om mij heen en ook nog steeds en misschien ook wel steeds meer van de bewoners, die ik nu echt steeds beter leer kennen. Deze week was er weer veel te doen in en rond om JCH met als hoogtepunten het uitstapje naar City Square met Intan en Nurhidayah, de verjaardag en tevens ook het afscheid van Madame Kong op donderdag, mijn eigen afscheidsfeestje en het bezoek aan de 'SpiegelTempel'.

Al vorige week had ik Intan en Nurhidayah beloofd om die week met hun te gaan shoppen, dit was in feite ook al helemaal gepland. Ik zou samen met Calla (een collega) haar vriendin, Intan en Nurhidayah meenemen. We zouden proberen met ze alle in een auto te gaan, maar aangezien ik verwachten dat dit niet ging lukken met min. 5 personen (Calla wilde ook haar dochter meenemen) en 2 rolstoelen, zou ik indien nodig met een van de meiden de taxi pakken. Een dag voor dat we zouden gaan kwam Calla echter aan mijn deur dat haar vriendin (die met de auto zou komen) verhinderd was en dat we het moesten verplaatsen. Toen we het vervolgens op de 21ste gepland hadden was mijn gevoel dat ik uiteindelijk alleen zou moeten gaan met de 2 meiden, aangezien het hier allereerst heel normaal is om dingen te cancellen en ten tweede omdat als er dingen worden afgesproken het vaak ontzettend onduidelijk gebeurd. Ik had voor mijzelf echter besloten hoe dan ook te gaan, omdat de meiden zich al dagen lang aan het verheugen waren op het beloofde shoppen en ijs eten.

Toen de 21ste om 3 uur echter de auto met vriendin en haar zoontje klaar stond voor vertrek was ik verrast, maar erg blij met het idee dat hier een afspraak toch ook een afspraak kan zijn. Na een half uur geklungel zaten Intan, Nurhidayah en ik op de achterbank samen met een rolstoel, zat Calla voorin met het zoontje van de vriendin opschoot en zat de vriendin van Calla achter het stuur. Op weg naar City Square! De meiden waren ontzettend uitgelaten want ondanks ze ontzettend van winkelen houden doen ze het bijna nooit. Daar aangekomen heb ik me echter meer uitgelaten met shoppen dan hun. Het geld bleek toch een beetje een probleem te zijn en toen we eindigden in een winkel met geweldige spelletjes, puzzels en boeken voor het huis en ik kon het niet laten om het een en ander te kopen.

Op de terug weg (die voor de meiden veel te vroeg kwam) moest er een woordenboek Engels-Maleis mee voor Intan en Nurhidayah, twee puzzels, een woordenspel en een rekenspel voor het huis en aangezien het mogelijk was op in City Square binnen een half uur foto's af te laten drukken heb ik ook meteen voor alle staf foto's laten afdrukken. Na deze geslaagde woensdagavond kwam er ook een geslaagde donderdag en donderdagavond. Donderdag was de verjaardag en tevens een beetje afscheidfeest van Mdm Kong. Dit werd gevierd met een uitgebreide lunch (de beste die ik tot nu toe heb gehad) een enorme verjaardagstaart en een hoop snoep voor de bewoners. Sinterklaas was er niets bij...

Toen de taart op was en het snoep was uitgedeeld had ik geen tijd om uit te buiken en moest ik mij na mijn douche alweer haasten om op KipMart te komen, voor het inslaan van boodschappen voor het eten van de Farewellparty van Alina en mij. Uiteraard regende het (De laatste weken is het hier overdag zo warm dat het wanneer het rond een uur of 5 een beetje afkoelt, de wolken samen pakken en er een geweldige regenstorm losbarst) en kwam ik ondanks mijn paraplu nog niet droog aan ... Nadat ik in de supermarkt pasta en saus had ingeslaan voor ongeveer 12 man en op de markt de groenten had ingeslagen (het vlees durfde ik niet aan), ik nat bij Alina aankwam, kon het feest beginnen en een feest (zonder alchohol) was het...(zie foto's)

Toen ik op de klok keek was het al 1 uur en besloot ik dat ik geen zin had om alleen nog een taxi terug te nemen en weer over de poort te moeten klimmen, dus ben ik blijven slapen, heb ik de wekker om 6 uur gezet en ben ik de volgende ochtend om half 7 in de taxi gestapt. Toen ik thuis kwam, was ik mijn sleutel kwijt en deed mijn stroom het weer eens niet, maar na een koude douche was ik weer helemaal fris om, om half 8 met de bewoners de bus in te stappen op weg naar school. Uiteraard heb ik de hele dag een beetje als een zombie rond gelopen en had al een beetje spijt dat ik Calla had beloofd vandaag met haar mee te gaan naar huis...

Toen ik daar kwam was die spijt echter verdwenen.. Calla is Hindoe en haar huis (of in feite dat van haar schoonouders) was dan ook als een Kermis, maar dan wel een mooie.. Overal beelden, lichtjes, goud, bloemen en ja laten we het gewoon heeel kleurrijk noemen. Een belevenis opzich. Na een uur naar een Tamil film te hebben gekeken begreep ik dat Bolliewood toch ook wel heel speciaal moet zijn, maar dat het niet helemaal mijn idee is van goede films en was ik blij dat Calla vroeg of dat ik misschien even wilde rusten (blijkbaar zag ze dat ik het nodig had). Na een paar uur geslapen te hebben in een van de vele kamers, maakte Calla mij wakker om naar de Tempel te gaan. Een uur later werd ik bij haar vriendin in een prachtige Sari gehesen en kreeg ik een mooie rode stip op mijn voorhoofd.

De rest van de avond heb ik alleen maar met open mond rond gelopen en genoten van alle bling bling die ik zag in de spiegeltempel (helaas mochten er van de meeste beelden geen foto's worden gemaakt), van het gebed wat werd gedaan en waar ik nu nog een tuut van in mijn oren heb en van het eten (wat ik met mijn rechterhand moest eten en wat 'vrij' spicy was) . Vanochtend om 6 uur opgestaan (wat heel schappelijk is want Calla staat elke dag om 5 uur naast haar bed) en heb weer een goede ochtendexcersise gehad dus vanavond weer genoeg energie op met de andere interns en Aiesecers een club op te zoeken en een 'Westers feestje' te bouwen!

Heel veel liefs voor jullie!

Lieke

Mooie sari El! Ook een leuk ding voor verkleedpartijtjes enzo ;) Hoe was 't om afscheid van iedereen te nemen?
Super dat je 't na het moeilijke begin uiteindelijk wel zo goed hebt gehad!
Geniet lekker van het reizen en tot snel!!!

Sanne

Hai meis,

Wat een leuk verhaal weer en mooie foto's! Je ziet er idd goed uit met de sari! Lijkt me ook heel bijzonder om zo'n indrukwekkende tempel binnen te gaan met ook nog eens een local!

Nog een hele korte tijd he voordat je gaat reizen! Ik kan me voorstellen dat je er ook onwijs naar uit kijkt om nog meer van het land te zien!

Wij hebben dit weekend in Nederland echt heerlijk weer gehad! Vandaag zelfs zo'n 25 graden. En Peter en ik waren dit weekend zelfs dicht bij Huissen. We waren een weekendje in de Veluwe en hebben vandaag in en rond het park gefietst.

Heel veel plezier weer komende week! En geniet volop!

helma

Lieve Ella,
Wat een bijzondere ervaring lijkt mij dat: zelf in zo'n tempel als hindoe met stip genoteerd!
Het zijn wel zeer uiteenlopende ervaringen die je op doet Fantastisch. Enerzijds het leven en de mensen en hun gewoontes daar en aan de andere kant de mensen waarmee je werkt. Doet mij aan mijn eigen werk denken van 15 jr geleden. Hier is alle oke. Party achter de rug en je lief was er ook!
Je kunt nu ECHT aftellen mbt het weerzien met je pa ma en zusje. Fijn he.
Hele fijne tijd met z'n 4 ren en daarna met Ier.
Liefs Helma

Marthe

Wat een avonturen... je maakt inderdaad superveel mee! En nu lekker rondreizen met je family, geniet ervan!
Dikke Tuvaluaanse zoen, Mart

Fleur

Niceee!! Elli have fun with the family!
Liefs van mij voor jullie allemaal!

Prix

Een hele dikke knuffel vanuit Nederland van mij! Tot volgende week meid!

Meike

Ellie, heb eindelijk je site gevonden :s.....en een heleboel verhalen teruggelezen. Wat een fantastisch, enerverend avontuur! Geniet nog en doe Iertje alvast de groetjes, dikke kus

Prix

Hey meid!

Geniet nog even van je laatste dag in Maleisie! Ik wens je een hele goede reis meid!

Tot snel! XX